Активности

Панел дискусија на тема „За другите (не) препознаени аспекти на насилството врз жените“

Во текот на 2022г. Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство заедно со млади истражувачки работеше на тематски извештаи поврзани со родово базираното

Прочитај повеќе

Здружени против родово базирано насилство“ – настан во Кабинетот на претседатeлот на Р. Северна Македонија

На 14 декември 20220г. во Кабинетот на претседателот на Република Северна Македонија под покровителство на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска денеска се одржа настан под

Прочитај повеќе

Панел дискусија на тема „Како државата ги заштитува жртвите на сексуално насилство и силување“

На 25 ноември, Меѓународниот ден за против насилство врз жените, ја започнавме кампањата „16 дена активизам против насилство врз жени и девојки“ со панел дискусија

Прочитај повеќе

Отворен Првиот регионален центар за помош и поддршка на жени и деца жртви на насилство во Вардарскиот регион

Денеска во Кавадарци го отворивме првиот регионален советувалишен центар за помош и поддршка на жени и деца кои се справуваат со родово базирано и семејно

Прочитај повеќе

5-та обука за давателки на услуги во советувалишни центри за жени и деца жртви на родово базирано и семејно насилство

Во рамките на серија обуки за давателки на услуги во советувалишни центри за жени и деца жртви на родово базирано и семејно насилство, на 16

Прочитај повеќе

Стани член

Националната мрежа против насилство врз жената и семеното насилство е оворена за членство на сите

,,Обука за претставници од женски граѓански организации за јакнење на организациските капацитети, капацитетите за застапување и обезбедување специјализирани услуги на тема “Застапување на женски граѓански организации на локално ниво-подготовка на алатки за застапување“

Со цел добивање на конкретни информации за потребите на локалните женски организации, Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство во 2021 година спроведе

Прочитај повеќе

Обуки за давателки на услуги во советувалишни центри за жени и деца жртви на родово базирано и семејно насилство

Националната мрежа против насилство во текот на 2020 и 2021 година отвори 2 советувалишни центри за жени и деца жртви на родово базирано и семејно

Прочитај повеќе

Одржана работилница за Родово заснованото насилство и професионалните стандарди за новинарско известување

Во организација на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, а во соработка со Коалицијата Маргини и Националната мрежа против насилство врз жените и семејно се

Прочитај повеќе

Квалитетни услуги за реинтеграција на жени жртви на насилство – Регионален мрежен состанок на организации од Западен Балкан

Во период од 30-ти Мај до 03-ти Јуни 2022 година, се одржа регионален мрежен состанок на 6 женски организации од Западен Балкан кои во изминатите

Прочитај повеќе