Активности

Придонес на Националната мрежа во процесот на усогласување на Кривичниот Законик со одредбите од Истанбулската конвенција

Иако Владата на РСМ во изминатите неколку години започна поактивно да соработува со граѓанските организации, да ги вклучува во процесите на креирање закони и политики,

Прочитај повеќе

Работна средба на тема ,,Обезбедување одржливост на Женски центар за поддршка Битола“

Денес во хотел Милениум во Битола, заедно со нашата партнерска организација – Здружение за еднакви можности „СЕМПЕР“,  организиравме  работна средба на тема „Обезбедување одржливост на

Прочитај повеќе

Панел дискусија на тема „За другите (не) препознаени аспекти на насилството врз жените“

Во текот на 2022г. Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство заедно со млади истражувачки работеше на тематски извештаи поврзани со родово базираното

Прочитај повеќе

Здружени против родово базирано насилство“ – настан во Кабинетот на претседатeлот на Р. Северна Македонија

На 14 декември 20220г. во Кабинетот на претседателот на Република Северна Македонија под покровителство на сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска денеска се одржа настан под

Прочитај повеќе

Стани член

Националната мрежа против насилство врз жената и семеното насилство е оворена за членство на сите

Промоција на “Анализа на состојбата и обезбедување на оддржливи услуги за помош и поддршка на жени жртви на родово базирано насилство”

Денес, во просториите на општина Кавадарци, сала за состаноци беше одржана промоција на “Анализа на состојбата и обезбедување на оддржливи услуги за помош и поддршка

Прочитај повеќе

Промоција на „Анализа на состојбата со насилството врз жените и семејното насилство и пристапот до специјализирани сервиси за помош и поддршка во општина Велес“

Во хотел Интерконтинентал во Велес се одржа промоција на „Анализа на состојбата со насилството врз жените и семејното насилство и пристапот до специјализирани сервиси за

Прочитај повеќе

Завршна студија за задоволството на жени жртви на РБН и СН како кориснички на услуги во ЦСР

Во текот на 2022г. тимот на Националната мрежа изработи “Завршна студија за задоволството на жени жртви на родово базирано насилство и семејно насилство како кориснички

Прочитај повеќе