Активности

Tрoдневна работилница „Изработка на програма за спречување и заштита од семејно насилство“ – Вардарски плански регион

Во февруари 2016, од 10ти до 12ти, беше одржана втората тродневна работилница „Изработка на програма за спречување и заштита од семејно насилство“ во хотел “Романтик”,

Прочитај повеќе

Конкурс за учество на циклус работилници за Известување за теми од родово базирано насилство

Конкурс за учество на циклус работилници за Известување за теми од родово базирано насилство Националната мрежа против насилство врз жени и семeјно насилство – Глас

Прочитај повеќе

Тркалезна маса „Начините на соработка на надлежните институции и здруженија за заштита и спречување од семејно насилство“

Здружението за еднакви можности „СЕМПЕР“ од Битола во соработка со Националната мрежа за борба против насилството врз жената и семејното насилство „Глас против насилството“ организираше

Прочитај повеќе

Стани член

Националната мрежа против насилство врз жената и семеното насилство е оворена за членство на сите

Tрoдневна работилница „Изработка на програма за спречување и заштита од семејно насилство“ – Полошки плански регион

Во рамките на активностите на проектот на Националната мрежа „Застапување за обезбедување на одржливост на специјализираните сервиси за жртви на семејно насилство на територијата на

Прочитај повеќе

Предавање на тема „Насилство врз жени и семејно насилство: Форми и состојба во Република Македонија“

Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство во соработка со Институтот за семејни студии во рамки на Филозофскиот факултет во Скопје, на 3

Прочитај повеќе

(Галерија) Конференција „Превенција и спречување на насилство врз жени со попреченост: Состојбата во државата и препораки“

На 02 декември 2015 година, во хотел Бест Вестерн се оддржа Конфенеција на тема „Превенција и спречување на насилство врз жени со попреченост: Сотојбата во

Прочитај повеќе

Работен состанок со претставници од релевантни институции во Тетово

Здружението „Женски Форум“ – Тетово, организација членка на Националната мрежа против насилство врз жени организираше работен состанок со претставници од локалните релевантни институции на 26

Прочитај повеќе

Азбука на насилството

25-ТИ НОЕМВРИ – МЕЃУНАРОДЕН ДЕН ЗА БОРБА ПРОТИВ НАСИЛСТВО ВРЗ ЖЕНАТА Азбука на насилството Денес е 25-ти ноември, меѓународниот ден за борба против насилството врз

Прочитај повеќе