Активности

Конференција за стандардизирани услуги за семејно насилство

Граѓанските организации за стандардизирани услуги за семејно насилство Конференција на тема „Стандардизација на специјализирани услуги, обезбедени од граѓански организации, за поддршка на жртви на семејно

Прочитај повеќе

Регионална конференција „Заштита и поддршка на жените жртви на родово базирано насилство – моментални состојби и добри пракси“

На 11.11.2015, во ЕУ Инфо центар во Скопје, се одржа регионална конференција на тема „Заштита и поддршка на жените жртви на родово базирано насилство –

Прочитај повеќе

Тродневна обука за „Застапување за обезбедување одржливост на специјализирани сервиси за жртви на семејно насилство“

Во Септември, од 25ти до 27ми, беше одржана обука за „Застапување за обезбедување одржливост на специјализираните сервиси за жртви на семејно насилство“ во хотел “Етно

Прочитај повеќе

Кампања „ПОТПИШУВАМ“

Во рамки на проектот „Со заеднички напори – Кон нови европски стандарди за заштита на жените од родово базирано насилство“, се продолжува со спроведување на

Прочитај повеќе

Стани член

Националната мрежа против насилство врз жената и семеното насилство е оворена за членство на сите

Самостојни работилници на учесниците на тренингот за врсничка едукација на тема „Родова Демократија“

Како дел од проектот „Од родова Нееднаквост до Родова Демократија“ поддржан од Schuller Helfen Leben, средношколците, учесници на првиот тренинг како follow up активност, по

Прочитај повеќе

Деветнаесет млади врснички едукатори за Родова демократија

Деветнаесет студенти од повеќе општини на Македонија присуствуваа на тренингот за врснички едукатори на темата “Родова демократија” во Етно Село, Куманово, организиран од Националната мрежа

Прочитај повеќе

Одржани седум дебати со средношколци во склоп на кампањата „16 дена активизам против насилство врз жените“

Како дел од  активностите на  Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство, а со поддршка на Амбасадата на САД во Македонија, а во

Прочитај повеќе

ПРОТЕСТ- СТОП ЗА НАСИЛСТВОТО ВРЗ ЖЕНИТЕ „16 УБИЕНИ ЖЕНИ ЗА 6 ГОДИНИ!! ШТО ПРЕЗЕДОВТЕ ?“

На 25 ноември, го одбележуваме Mеѓународниот ден против насилство врз жените започнувајќи ја кампањата „16 дена активизам против насилство врз жените“. 16 дена активизам е

Прочитај повеќе