Што е реинтеграција и како се применува – кампања на социјални медиуми

Во текот на Април и Мај 2021г. Националната мрежа спроведе кампања на социјални медиуми чија цел е информирање и промоција на реинтеграција и рехабилитација на жени жртви на родово базирано и семејно насилство во Северна Македонија. Кампањата беше спроведена преку дигитални банери со информации за тоа што е реинтеграција и рехабилитација, како и наоди од Базичната студија за задоволството на жени жртви на насилство како кориснички на услугите во Центрите за социјална работа во однос на тоа колку и како се применува реинтеграција во директната работа со жени жртви на насилство.

Кампањата ја сочинуваа интервјуа за медиуми и  3 сетови на електронски банери:

1. Што е реинтеграција и рехабилитација на жени жртви на насилство?

2.  Клучни наоди од базичната студија за задоволството на жени жртви на насилство кои користеле услуги во Центрите за социјална работа:

3. Заклучоци од базичната студија за задоволството на жени жртви на насилство кои користеле услуги во Центрите за социјална работа

Интервју со Ана Аврамоска Нушкова за Портрет

Гостување на Елена Димушевска во Утрински брифинг за Слободен Печат

Гостување на Маја Балшиќевска во Утрински брифинг за Слободен Печат

Интервју со Фросина Ивановска за 24 Вести

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Останати новости

Фемицидите се производ на молкот на општеството и недовербата во институциите

Реакција на Платформата за родова еднаквост Фемицидот на 46-годишната жена од Неготино ја дополнува поразителната статистика според која повеќе од 80% од жртвите во земјава претходно не пријавиле

Апелациониот суд Гостивар итно да донесе судска пресуда со која ќе ја заштити Елена Јовицоска и ќе го осуди сторителот на семејно насилство

Реакција на Национална мрежа против насилство врз жени и семејно насилство и граѓанските организации членки на Платформата за родова еднаквост Граѓанските организации остро реагираат на

Почнување со употреба на нокшир

Во првите години од родителството, најголема мистерија за мене беше како се почнува со употреба на нокшир. Како детето ќе сфати дека треба да користи