„Насилството врз жените како дел од агендата на политичките партии”

Донатор: ЦИВИКА Мобилитас

Донатор: ЦИВИКА Мобилитас, проект на Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC), кој го спроведуваат NIRAS од Данска, Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) од Македонија и Шведскиот институт за јавна администрација (SIPU) од Шведска
Цели: Актуелизирање на насилството врз жените како приоритетно прашање во програмите на политичките партии во предизборниот период.

Времетраење: ноември 2016 – јануари 2017

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn