„Спречување на насилството врз жените во согласност со ЕУ стандардите“

Донатор: Фондација Жена за Жена/Квина тил Квина

Донатор: Фондација Жена за Жена/Квина тил Квина

Целта на проектот е подобрување на националното законодавство и механизмите за заштита во однос на жртвите на семејно насилство и застапување за ратификување на Конвенција на Советот на Европа за спречување и борба против насилството врз жените и семејното насилство. Времетраење: ноември 2015 –декември 2016

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn