„Јакнење на капацитетите на Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство“

Донатор: Тело на ОН за родова рамноправност

Донатор: Тело на ОН за родова рамноправност

Долгорочната цел на проектот е да постигне покоординирано делување на женските граѓански организации во однос на прашањето на родово-базираното насилство во насока на креирање на ефективни политики, подбрени сервиси и зголемена институционална и јавна свест за прашањето на насилство врз жени.  Времетраење: јули 2011 – јуни 2012

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn