Семејно насилство, стереотипи, предрасуди

Фросина Ивановска, психолог и Цветанка Златева Камчева, социјална работничка од Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство зборуваат за стереотипите и предрасудите поврзани со семејно насилство, како и специјализираните услуги кои се достапни за жртвите.

Една од овие услуги е Куќата за отворено домување, каде се сместуваат жени жртви на насилство и нивните деца откако ќе го напуштат засолништето или насилната средина.

Преземено од: ТВ24/Студио 10

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Останати новости

Отворено писмо на Платформата за родова еднаквост до Претседателката Гордана Сиљановска-Давкова

Платформата за родова еднаквост упатува честитки до Гордана Сиљановска-Давкова за нејзиниот избор и новиот мандат на Претседателка на Република Северна Македонија. Сиљановска-Давкова е првата жена