„Застапување за обезбедување одржливост на специјализирани сервиси за жртви на семејно насилство“

Донатор: УСАИД Македонија

Донатор: УСАИД Македонија

Целта на проектот е координирано делување на женските граѓански организации за прашања поврзани со родово-базираното насилство и семејното насилство во насока на развивање на ефективни политики, подобрени сервиси и зголемена свест на јавноста на институциите.Тоа значи воспоставување системи на соработка и механизми за заштита на жртвите не семејно насилство со тенденција истите да се применуваат на сите форми на родово-базирано насилство во иднина.

Времетраење: јули 2015 – мај 2016

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn