Справување со анти-родовите движења во С. Македонија

Донатор: Амбасада на Франција во Скопје

Овој проект има за цел справување со анти-родовите движења во С. Македонија. Целите на проектот се: Креирање комуникациска стратегија за справување со анти-родовите движења во Северна Македонија за граѓанските организации кои работат на родова еднаквост и родово базирано насилство; Спроведување на кампања на социјалните медиуми за подигање на свеста за заканите и ризиците што антиродовото движење ги претставува за нашето општество, особено за правата на жените и родовото насилство; Добивање поддршка од млади политичари и политичарки од 2 политички партии за борба против антиродовите движења.

Времетраење: Јули – Декември 2023

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn