Повик за ангажирање лице за изработка Програма за развој и обезбедување на одржливост на специјализирани услуги за помош и поддршка на жени жртви на родово базирано и семејно насилство во Тиквешкиот регион

Здружение за родова еднаквост Визија Кавадарци, во рамки на проектот ,,Застапување за обезбедување на адекватна помош и поддршка на жени жртви на насилство и семејно насилство во Тиквешкиот регион” на ден 26.04.2023г., објавува јавен повик за ангажирање лице за изработка на Програма за развој и обезбедување на одржливост на специјализирани услуги за помош и поддршка на жени жртви  на родово базирано и семејно насилство во Тиквешкиот регион.

КОЈА Е ЦЕЛТА НА ПОВИКОТ?

Целта на повикот е ангажирање лице кое ќе изработи Програма за развој и обезбедување на одржливост на специјализирани услуги за помош и поддршка на жени жртви  на родово базирано и семејно насилство во Тиквешкиот регион. Подготвената програма ќе придонесе кон подобрување на постоечкиот систем на заштита и поддршка на жените и децата жртви на родово базирано и семејно насилство.

ОПИС НА РАБОТНИТЕ ЗАДАЧИ:

Ангажираното лице ќе биде одговорно за:

 • Подготовка на нацрт Програма за развој и обезбедување на одржливост на специјализирани услуги за помош и поддршка на жени жртви;
 • Консултации со тимот на Здружение за родова еднаквост Визија Кавадарци и со тимот на извршната канцеларија на Националната Мрежа против насилство врз жени и семејно насилство;
 • Присуство и презентирање на изработената нацрт програма на консултативни средби со релевантни чинители, организирани од ЗРЕ „Визија“;
 • Вклучување на коментарите и финализирање на програмата;
 • Присуство на настан за презентација на финалната програма.

Критериуми кои треба да ги исполнуваат заинтересираните кандидатки:

 • Завршено високо образование;
 • Минимум 3 годишно работно искуство со граѓански организации;
 • Работно искуство со граѓански организации кои работат во областа на родово базирано и семејното насилство и /или на прашања поврзани со родово базирано и семејно насилство ќе се смета како предност;
 • Претходно искуство во изработување на програми од областа на социјална заштита, со фокус на родово базирано и семејно насилство;
 • Претходно искуство во соработка со релевантни институции на локалната самоуправа;
 • Познавање на Microsoft Office и обезбеден пристап до интернет.

КОЈ МОЖЕ ДА АПЛИЦИРА?

Ги повикуваме и охрабруваме сите лица кои се мотивирани и имаат соодветно знаење и искуство во изработување на програми од ваков вид, сакаат активно да се вклучат и да придонесат кон подобрувањето на заштитата и поддршката на жените кои преживеале некаква форма на родово базирано насилство да се пријават на овој повик.

Избраното лице потребно е да се согласува и да ја подржува мисијата и визијата на Здружение за родова еднаквост Визија Кавадарци и на Националната Мрежа против насилство врз жените и семејно насилство.

НАДОМЕСТОК И ВРЕМЕНСКА РАМКА

За изработката на Програмата за развој и обезбедување на одржливост на специјализирани услуги за жени и деца жртви на родово базирано и семејно насилство, ќе биде ангажирано едно лице за кое е предвиден паричен надоместок во бруто износ од 45.000,00 денари. 

Временската рамка за подготовка на програмата е 60 дена од денот на потпишување на договорот за ангажирање, а најдоцна до 15ти јули, 2023 година.

НАСОКИ ЗА АПЛИЦИРАЊЕ:

Рок за поднесување на апликации е до 09.05.2023 година.

Документи за аплицирање за овој повик се следниве:

 • Кратка биографија (на македонски јазик);
 • Листа со линкови од изработени документи (доколку не постои линк, изработениот документ да се испрати како пропратен документ).

Потребната документација треба да се испрати електронски на zrevizijakavadarci@yahoo.com

За сите дополнителни прашања можете да ни пишете на zrevizijakavadarci@yahoo.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Останати новости

Реакција: Платформата за родова еднаквост бара да престане праксата на правосудството на погрешното третирање на семејното насилство

Платформата за родова еднаквост реагира на одлуката на Основното јавно обвинителство Куманово да започне постапка против 36-годишната В.И. од Кратово, које е жртва на семејно

Отворено писмо на Платформата за родова еднаквост до Претседателката Гордана Сиљановска-Давкова

Платформата за родова еднаквост упатува честитки до Гордана Сиљановска-Давкова за нејзиниот избор и новиот мандат на Претседателка на Република Северна Македонија. Сиљановска-Давкова е првата жена