25.11.2012: Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство ја започнува кампањата „Кажи НЕ на насилството врз жените“

Во рамките на оваа кампања ќе се организираат јавни дебати и културни настани во насока на актуелизирање и зголемување на свеста за препознавање на сите облици на насилство врз жените. Дебатите на тема „Насилството врз жените – колку оваа појава се препознава во нашето општество?“ ке се одржат во Куманово, Штип, Струмица, Кичево, Свети Николе, Радовиш, Битола, Прилеп, Тетово. Кампањата започнува на 26.11.2012 година со промоција на истражувањето „Како до безбеден и сигурен простор за жените и девојките?“ спроведено од Реактор – Истражување во акција, која што ќе се одржи во хотел Арка со почеток во 10 часот. Со оваа кампања Националната мрежа се приклучува кон глобалната кампања на Генералниот Секретар на Обединетите Нации „UNiTE – ОБЕДИНЕТИ против насилството врз жените и девојките“.

NasilstvoBBMAK1

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Останати новости

Семеен тим билдинг

Детето со раѓањето не добива право на мобилен телефон и не е обврска на родителот да му обезбеди мобилен телефон, туку тоа е избор на

19.11.2021 Дали е време за развод?

Одлуката за останување во несреќен брак или заминување е можеби една од најтешките одлуки што може да ги донесе еден брачен пар, особено од улога