06.02.2013: ДОНАТОРСКИ КАЛЕНДАР 2013

Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство во соработка со Здружението на граѓани Конект учествуваше во изработката на Донаторскиот календар за 2013 година кој што е објавен во списанието Теа Модерна број 645 од 06.02.2013 година. Овој календар е потсетник за граѓаните да сторат нешто добро оваа година, да одделат малку средства или време и на тој начин да се вклучат во менувањето на светот кон подобро. Секој месец е  посветен на различна ранлива група на граѓани.Месецот Јули е за живот без насилство и Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство порачува: „Прескокнете еден коктел на плажа и износот донирајте го во Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство. Дневно се доволни 300 денари за храна за мајка со две деца сместена во шелтер центар.“

2013

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Останати новости

Семеен тим билдинг

Детето со раѓањето не добива право на мобилен телефон и не е обврска на родителот да му обезбеди мобилен телефон, туку тоа е избор на

19.11.2021 Дали е време за развод?

Одлуката за останување во несреќен брак или заминување е можеби една од најтешките одлуки што може да ги донесе еден брачен пар, особено од улога