Meduza Talks: Дома не е безбедно за сите

За насилството во домот во време на пандемија, (не)пријавувањето, заложбите и слабостите на институциите во оваа борба и улогата на заедницата, разговараа Санела Шкријељ, дополнителната заменик-министерка за труд и социјална политика и Елена Димушевска, Извршна директорка на Национална мрежа против насилство врз жените и семејно насилство.

Видеото може да се погледне на овој линк, преземено од Медуза.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Останати новости

Отворено писмо на Платформата за родова еднаквост до Претседателката Гордана Сиљановска-Давкова

Платформата за родова еднаквост упатува честитки до Гордана Сиљановска-Давкова за нејзиниот избор и новиот мандат на Претседателка на Република Северна Македонија. Сиљановска-Давкова е првата жена