Активности

ЈАВЕН ПОВИК за пријавување на организации во програма за јакнење на капацитети

Едукативно хуманитарната организација ЕХО – Штип, членка на Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство објавува ЈАВЕН ПОВИК За пријавување на здруженија Во

Прочитај повеќе

Како жртвите на семејно насилство да добијат квалитетни услуги за бесплатна правна помош

Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство во склоп на проектот „Застапување за унапредување на политиките/стратегиите за спречување на насилството врз жените“ работи

Прочитај повеќе

АЈДЕ НА ВОДНО! ДА ПОКАЖЕМЕ НУЛТА ТОЛЕРАНЦИЈА КОН НАСИЛСТВО ВРЗ ЖЕНИТЕ“

Во рамките на глобалната кампања „16 дена активизам против насилство врз жените“ Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство, како дел од кампањата „Кажи

Прочитај повеќе

Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство ја започнува кампањата „Кажи НЕ на насилството врз жените“

Во рамките на оваа кампања ќе се организираат јавни дебати и културни настани во насока на актуелизирање и зголемување на свеста за препознавање на сите

Прочитај повеќе

Работна група за креирање на новата Национална стратегија за превенција и заштита од семејно насилство 2012 – 2015

На 09.05 2012 беше одржана втората средба на работната група за креирање на Националната стратегија за превенција и заштита од семејно насилство 2012 – 2015.

Прочитај повеќе

Стани член

Националната мрежа против насилство врз жената и семеното насилство е оворена за членство на сите

Националната мрежа ќе биде дел од работната група за креирање на новата стратегија за превенција и заштита од семејно насилство

Националното координативно тело за заштита од семејно насилство донесе одлука Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство да земе активно учество во креирање

Прочитај повеќе

Одржана обука за „Лобирање и застапување за унапредување на политиките и институционалниот одговор на родово базираното насилство“

Во рамки на Заедничката програмата на Агенциите на ОН за превенција на  семејно насилство, со подршка од UN WOMEN во рамки на  проектот „Зајакнување на

Прочитај повеќе