Презентација на наоди од „Потреба за проценка на трошоците од семејно насилство“ и „Мапирање на специјализирани сервиси за семејно насилство“

Денес во Јавна соба со почеток во 10:00 часот беа презентирани две публикации  „Потреба за проценка на трошоците од семејно насилство“ и „Мапирање на достапните услуги за жени жртви на насилство во РМ“ кои се изработени во рамки на проектот „Застапување за обезбедување оддржливост на специјализирани сервиси за жртви на семејно насилство“ поддржан од УСАИД Проектот за граѓанско општество.

Потреба за проценка на трошоци од семејно насилство можете да ја превземете тука.

Мапирање на достапните услуги за жени жртви на насилство во РМ можете да ја превземете тука.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Останати новости

Фемицидите се производ на молкот на општеството и недовербата во институциите

Реакција на Платформата за родова еднаквост Фемицидот на 46-годишната жена од Неготино ја дополнува поразителната статистика според која повеќе од 80% од жртвите во земјава претходно не пријавиле

Апелациониот суд Гостивар итно да донесе судска пресуда со која ќе ја заштити Елена Јовицоска и ќе го осуди сторителот на семејно насилство

Реакција на Национална мрежа против насилство врз жени и семејно насилство и граѓанските организации членки на Платформата за родова еднаквост Граѓанските организации остро реагираат на