03.12.2012: АЈДЕ НА ВОДНО! ДА ПОКАЖЕМЕ НУЛТА ТОЛЕРАНЦИЈА КОН НАСИЛСТВО ВРЗ ЖЕНИТЕ“

Во рамките на глобалната кампања „16 дена активизам против насилство врз жените“ Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство, како дел од кампањата „Кажи НЕ на насилството врз жените“ на 02.12.2012 година организирше настан „АЈДЕ НА ВОДНО! ДА ПОКАЖЕМЕ НУЛТА ТОЛЕРАНЦИЈА КОН НАСИЛСТВО ВРЗ ЖЕНИТЕ“.

На овој настан група на активисти планинареа на Водно, облечени во маички со логото на кампањата. Активистите делеа промотивен материјал на планинарите кои ги среќаваа по пат, ги информираа за кампањата и ги повикуваа да поддржат истата.

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Останати новости

Семеен тим билдинг

Детето со раѓањето не добива право на мобилен телефон и не е обврска на родителот да му обезбеди мобилен телефон, туку тоа е избор на

19.11.2021 Дали е време за развод?

Одлуката за останување во несреќен брак или заминување е можеби една од најтешките одлуки што може да ги донесе еден брачен пар, особено од улога