Работилница „Женското движење во Република Македонија“

Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство и Платформата за родова еднаквост организираа работилница „Женското движење во Република Македонија“ која се одржи на 09 декември, 2015 година со почеток во 12:30 часот во Сити Парк Хотел, Скопје.

На работилницата присуствуваа претставници од организации членки на Националната мрежа и Платформата. Целта беше да се презентираат досегашните активности, како и идните планови во насока на договарање на заедничко делување.

Работилницата е во рамки на кампањата „16 дена активизам против насилство врз жени“, која е дел од активностите на проектот „Застапување за обезбедување оддржливост на специјализирани сервиси за жртви на семејно насилство“ поддржан од Проектот на УСАИД за граѓанско општество.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Останати новости

Фемицидите се производ на молкот на општеството и недовербата во институциите

Реакција на Платформата за родова еднаквост Фемицидот на 46-годишната жена од Неготино ја дополнува поразителната статистика според која повеќе од 80% од жртвите во земјава претходно не пријавиле

Апелациониот суд Гостивар итно да донесе судска пресуда со која ќе ја заштити Елена Јовицоска и ќе го осуди сторителот на семејно насилство

Реакција на Национална мрежа против насилство врз жени и семејно насилство и граѓанските организации членки на Платформата за родова еднаквост Граѓанските организации остро реагираат на