Оглас за работно место

logo mreza
Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство објавува Kонкурс за ангажирање на определено време на следното работно место: Асистент за потребите на извршната канцеларија, за период од 1 јануари – 31 декември 2016 година.

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните критериуми:

• Високо образование (или во последна година од студии) од областа на општествените науки

• Одлично познавање на англиски јазик (пишување, читање и зборување)

• Познавање на MS Office пакетот и интернет

• Најмалку три години искуство во спроведување на проекти

• Изградени способности за тимска работа

• Изградени вештини за адинистративна комуникација, логистика и подготовка на извештаи

Предност ќе имаат кандидати/ки кои имаат искуство во областа на насилство врз жени и семејно насилство, како и работа со други ранливи групи.

Заинтересираните кандидати треба да достават:

1. Кратка професионална биографија

2. Писмо за мотивација

3. Препорака од предходни работни места

Потребите документи испратете ги на  coordinator@glasprotivnasilstvo.org.mk   со назнака „Конкурс за асистент“ најдоцна до 11 ти декември (петок).

Напомена: Само апликациите кои ќе влезат во потесен круг ќе бидат контактирани.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Останати новости

Фемицидите се производ на молкот на општеството и недовербата во институциите

Реакција на Платформата за родова еднаквост Фемицидот на 46-годишната жена од Неготино ја дополнува поразителната статистика според која повеќе од 80% од жртвите во земјава претходно не пријавиле

Апелациониот суд Гостивар итно да донесе судска пресуда со која ќе ја заштити Елена Јовицоска и ќе го осуди сторителот на семејно насилство

Реакција на Национална мрежа против насилство врз жени и семејно насилство и граѓанските организации членки на Платформата за родова еднаквост Граѓанските организации остро реагираат на