Соопштенија за јавност

22.08.2017: Јавно барање до кандидат(к)ите за градоначалници за вклучување на специјализирани сервиси за жени жртви на различни форми на насилство во предизборните програми

Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство испрати Јавно барање и Предлог политика до кандидат(к)ите за градоначалници на локалните избори 2017 за вклучување

Прочитај повеќе

03.12.2016: Соопштение за јавност: Насилството врз жените со попреченост мора да се препознае како сериозен општествен проблем, наместо да се игнорира и миноризира

Националната мрежа против насилство врз жените и семејно насилство апелира до институциите да ги препознаат жените и девојките со попреченост како посебно ранлива група и

Прочитај повеќе

25.05.2016: Соопштение за јавност – Европската мрежа Жени против насилство (WAVE) и партнерските организации започнуваат со кампањата Step up!

Европската мрежа Жени против насилство (WAVE) и партнерските организации започнуваат со кампањата Step up!  Кампања за правото на жените жртви на насилство и нивните деца

Прочитај повеќе

Стани член

Националната мрежа против насилство врз жената и семеното насилство е оворена за членство на сите

Соопштение за медиуми по повод 25 Ноември – Меѓународен ден за борба против насилство врз жените

Денес,  25 ноември, го одбележуваме Mеѓународниот ден против насилство врз жените и продолжуваме со кампањата на Националнатамрежа против насилство врз жени и семејнно насилство „365

Прочитај повеќе

Оддржана прес конференција по повод зголемената смртност на новороденчињата и доилките

СООПШТЕНИЕ ЗА МЕДИУМИ Платформата за родова еднаквост одржа прес конференција на која беа презентирани наодите од анализата која ја утврдува моменталната состојба и причините за

Прочитај повеќе

Соопштение за медиуми на Националната мрежа против насилство врз жени и семејно насилство

  Соопштение за медиуми  Време е да се ратификува Истанбулската Конвенција и да се криминализира насилството врз жената !!  Врз основа на информација  споделена на интернет

Прочитај повеќе

Соопштение за медиуми на Платформата за родова еднаквост по повод смртта на три работнички

 СООПШТЕНИЕ ЗА МЕДИУМИ ДРЖАВАТА НЕ ВОДИ ЕВИДЕНЦИЈА ЗА БРОЈОТ НА ПОВРЕДЕНИ И НЕСРЕЌИ НА РАБОТНО МЕСТО  Платформата за родова еднаквост изразува длабока загриженост поради смртта

Прочитај повеќе