logo-OZOSv.N-2

Нашата работа:

1. Нудиме бесплатна правна и психосоцијална помош на жените жртви на семејно насилство

– правно советување

– составување на писмени поднесоци (тужби,жалби,молби,барања ,изјави, полномошна и сл.)

– толкување на законски одредби

– информирање за домашните и меѓународни механизми за заштита на правата на жените

– упатување до надлежни институции/организации

– бесплатно застапување на граѓански и кривични постапки пред Суд

2. Одржуваме едукативни работилници за препознавање на семејното насилство

3. Одржуваме едукативни работилници за сексуално и репродуктивно здравје


Контакт:
тел. +389 32 444 620
тел. +389 32 440 032
веб страна: www.womsvetinikole.org.mk
е-меил: wom_org@yahoo.com

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *